ponedjeljak, 30. listopada 2017.

Prirodni lekovi za gastritis

Gastritis nastaje kada se iziritira ili upali sluzokoža želuca. To se može desiti ukoliko pijete previše alkohola, pušite, jedete jako začinjenu hranu, ukoliko ste imali ozbiljnu operaciju ili infekciju ešerihijom koli. Kao simptomi gastritisa mogu biti bolovi u stomaku, gorušica, mučnina, povraćanje i krvarenje u stomaku. Konsultujte lekara ako imate ove simptome jer oni mogu biti pokazatelji i drugih bolesti.

Voda sa limunom – u čašu mlake vode dodajte malo limunovog soka. Limun utiče na to da želudac prestane da luči želudačni sok koji dovodi do bolova u stomaku. Lekovita svojstva limuna takođe mogu da zaleče čir na želucu.

Čaj od lanenog semena – laneno seme je popularan lek za razne digestivne smetnje, uključujući gastritis. U čašu vode sipajte jednu kašiku lanenog semena i ostavite da odstoji 12 sati. Nakon toga procedite i popijte.

Sirovi krompir – ovo je jedan od najboljih kućnih lekova za gastritis. Oljuštite pola krompira i ustitnite ga ili sameljite. Zatim ga dodajte u pola čaše vode. Procedite i pijte na prazan želudac.

Kokosova voda (kokosovo mleko) – tokom 24 sata uzimajte samo kokosovu vodu. To će vam oporaviti stomak. Kupite jedan kokosov orah, pažljivo ga oljuštite i unutrašnji deo izrendajte u veću činiju. Prelijte litrom vruće vode i ostavite sat vremena da odstoji. Zatim procedite i pijte kokosovu vodu.

Sladić – koren sladića pomaže kod gastritisa. Stari narodni lek kaže da koren sladića možemo da sisamo ili da 500-1000mg korena sladića žvaćemo 20min pre obroka, tri puta dnevno.

Voćni mix papaje i banane – u blenderu umutite nekoliko parčića papaje i banane i čašu mleka ili jogurta (po ukusu) i zatim popijte.

Sok od kupusa – ovaj sok ima veliku primenu kod raznih tegoba vezanih za varenje, kao što su kolitis, čirevi i gastritis. Nekoliko listova kupusa i pola šolje vode izmiksajte u blenderu. Popijte to na prazan stomak.

Voda od ječma – veruje se da voda od ječma može da ublaži upalu sluzokože želuca. Nekoliko zrna ječma potopite u vodu i ostavite da odstoji 12 sati, zatim popiti vodu.

Šargarepa, krompir i celer – u blenderu umutite jednu šargarepu, pola većeg krompira i 2 štapića celera, sve sirovo. Pijte tokom mesec dana ili dva meseca ujutru na prazan želudac.

Sojino mleko, peršun i grbač – u blender sipajte 3 šolje sojinog mleka, 5 grančica peršuna i 5 grančica biljke grbač. Sve to umutite i pijte po jednu šolju nakon svakog obroka tokom 6 meseci. Ž

Čaj od kamilice – ovaj čaj je dobar za gastritis. Možete piti jednu šolju čaja od kamilice 4 puta na dan.

Salata od crvenog kupusa – minimum dva puta nedeljno uz neki obrok napravite salatu od crvenog kupusa sa šargarepom i krastavcem začinjenu limunom.

Aloe vera – u prodavnicama zdrave hrane kupite već pripremljen sok od aloe vere. Možete piti ¼ šolje tri puta na dan. Aloja pomaže kod upale sluzokože creva i želuca, i ima antimikrobiotičko dejstvo.

Izvor: cajeviza.com
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support