Sastojci
TIJESTO
250g brašna
150g putera
200g šećera u prahu
2 žumanjka
korica limuna
800g očišćenih višanja
KREMA
6 jaja
150g šećera
200ml vrhnja za kuhanje
200g brašna
Način pripreme
U brašno izmrvite puter,dodajte šećer,žumanjce,i nastruganu limunovu koricu.
Umjesite prhko tijesto.
Ravaljajte ga na debljinu 1cm i stavite u namašćenu tepsiju.
Pecite oko 20 minuta skoro do kraja na temperaturi od 220c.
Zatim ga izvadite iz pećnice ,rasporedite očišćene višnje ,prelijte lagano kremom i stavite peći na laganu temperaturu,dok se krema ne posuši i i ne dobije malo izrazitiju boju.
Krema
Žumanjca i šećer pjenasto umutite .
Dodajte brašno,vrhnje za kuhanje,i čvrst snijeg.
Sve lagano izmješajte.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
0 komentari:
Objavi komentar