ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

DOK TRAJE SEZONA TIKVICA PRIPREMAM IH NA SVE MOGUĆE NAČINE, A OVO MI JE JEDAN OD NAJBOLJIH I NAJBRŽIH :-)


Sastojci
    2 srednje tikvice
    3 jajeta
    brašno

 prezle
    ulje za prženje

 Priprema
    1.
    Očistite tikvice i isecite ih na kolutove (ili po dužini) debljine od pola do jednog santimetra, posolite i ostavite malo da odstoje. Kada puste vodu, ocedite ih i možete početi sa sledećim korakom.
   
Pripremite tri posudice. U prvu stavite brašno, u drugu umutite 3 jajeta, a u treću posudu naspite prezle.
    Dobro ugrejte masnoću na tiganju. Kolutove tikvica umačite prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite kratko sa obe strane dok ne porumene.
    Vadite pržene kolutove na ubrus da upije višak masnoće.
Posluživanje
Najbolje su dok su tople :-)
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support