ponedjeljak, 19. lipnja 2017.
Home »
» FERRERO! OBOŽAVAM FERRERO,TO MI JE JEDINA ČOKOLADA KOJA ME OSTAVLJA BEZ DAHA,ODUVIJEK SAM IMALA ŽELJU OVAKO NEŠTO NAPRAVITI,
FERRERO! OBOŽAVAM FERRERO,TO MI JE JEDINA ČOKOLADA KOJA ME OSTAVLJA BEZ DAHA,ODUVIJEK SAM IMALA ŽELJU OVAKO NEŠTO NAPRAVITI,
Sastojci
Biskvit
5 kom jaja
100 gr čokolade
150 gr šećera
70 gr. brašno
1 kom. pecilnog praška
1 kom vanilin šećera
30 gr. krušne mrvice
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 gr maslaca
Krema
50 dag sira mascarponea od Vindije
1/2 l slatkog vrhnja Sania
40 dag nutele original
100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš
i još
200 gr čokolade za kuhanje
2-3 žlice ulja
1 dl toplog mlijeka
4 žlice nesquk-a original
za kalup
malo maslaca ili margarina
malo krušnih mrvica za posipanje kalupa
Priprema
1.
Pripremiti kalup promjera 26 cm.
Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi
2.
Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu " za kalup " .
3.
Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer , mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta .
4.
Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
5.
Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
6.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
7.
Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.
8.
Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole...kod slaganja torte...staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte kada se završi postupak slaganja.
Posluživanje
Poslužiti je uz fino crno desertno vino, svijeće i eto romantike..
P.S.
malo sam prepravila recept sa postupkom i koracima u odnosu na prvotnog..postoji puno upita na "mrvice" koje su u postupku,pa sam to malo korigirala...ispričavam se svima kojima nije jasno da se kalup mora namastiti i posuti sa nečim,a ja to radim sa mrvicama..pa se nadam da sam svima sada razjasnila taj misterij :DDD !!
0 komentari:
Objavi komentar