ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

JOŠ JEDAN RECEPT ZA NAJBOLJI SATARAŠ


Poznato jelo koje se često priprema ljeti. Vrlo ukusno, ne zahtjeva posebni trud ali zbog toga nije manje cijenjeno jelo. Pa evo i moje verzije...

SASTOJCI
2 glavice crvenog luka
500 gr paprika
500 gr paradajza



začin so, vegeta
ulje za prženje
mileram

PRIPREMA
U dublju šerpu staviti ulje i isjeckani na listiće crveni luk. Staviti na vatru i lagano prepržiti luk dok ne postane proziran. Možete koristiti i mladi luk ako imate, onda jelo bude blažeg okusa.



Dok se luk prži, očistiti papriku od sjemenki i peteljki, isjeckati na kockice  i dodati luku. Dosuti malo vode da se dinsta dok ne isječete paradajz. Ako nemate dovoljno paradajza, možete ga zamijeniti sa paradajz pire - pelatom krupnije sjeckanog.
Dodati u sataraš  paradajz, začinite solju i vegetom i nastavite kuhati na laganoj vatri. Kad paprika omekša, sataraš je spreman za serviranje.
POSLUZIVANJE
Servirati sa kašikom milerama radi punoće ukusa.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support