utorak, 13. lipnja 2017.

Majka me “natjerala” da koristim OVO ULJE prije odlaska u krevet, a nakon mjesec dana sam joj više nego zahvalna!


U ovom članku ćemo vam pokazati kako da napravite idealan preparat za kožu koji će je nahranit, učiniti ljepšom i dzravijom.

Sastojci koji ga čine su veoma zdravi. Ulja koja ulaze u sastav imaju i antikancerogeno dejstvo, kao i kurkuma(kada gledamo i druge upotrebe osim kože).

Potrebni sastojci:

-Susamovo ulje

-Maslinovo ulje

-Kora narandže (prije upotrebe u ove svrhe, kora narandže treba dan prije biti izložena suncu).

-Sirova kurkuma

-Glicerin

-Kamfor

Priprema:

Zagrijte tavu i stavite 500 ml susamovog ulja. Potom dodajte 500 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Zagrijavajte ovo ulje 2 minute. Smanjite temperaturu.

Dodajte oko 50 g kurkume, kore od 2 narandže i 100 ml glicerina. Pomiješajte i sklonite sa sa topline. Na kraju dodajte prstohvat kamfora. Ostavite da se ohladi, a onda filtrirajte.

Upotreba:

Dobijenim uljem se mažite pola sata prije kupanja. Trebate voditi računa o svojoj koži i ne zanemarivati je. Nemojte se previše izlagati suncu, dovoljno je i samo 15 minuta dnevno zbog vitamina D.

Nipošto ne idite u solarijume jer oštećuju kožu i izazivaju i rak kože-melanom, koji je veoma opasan i ne mažite se uljima prije sunčanja. Uljima se mažite poslije sunčanja. Kada znate da ćete biti izloženi suncu, nanesite kremu za zaštitu.

Izvor: megagiga.info
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support