ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

MUFFINS OD TIKVICA I PARMEZANA S PUNJENJEM OD MOZZARELLE I ŠUNKE


Muffins su savršeno mekani, mirisni i punog okusa

Sastojci
Za 12 muffina:
1 šalica kukuruznog brašna
1 šalica glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode
1 žličica soli

 
grublje mljevenog šarenog papra po želji
1 šalica parmezana
1/2 šalice jogurta
1/4 šalice maslinovog ulja
2 veća jaja
1 šalica naribanih tikvica
1/4 šalice nasjeckanog vlasca (ili peršina ili žlica nasjeckane svježe majčine dušice, ružmarina ili po želji)
100 g mozzarelle
100 g šunke narezane na kockice

 
malo kukuruzne krupice (palente) za posipanje muffina i kalupa
malo ulja za premazivanje kalupa
malo sezama za posipanje
.
1 šalica=250ml

Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 190 C. Premažite uljem kalupe i pospite kukuruznom krupicom (palentom).
2.
Izmiješajte kukuruzno brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, papar i parmezan.
3.
U manjoj zdjeli ili magic mikseru pomiješajte jogurt, maslinovo ulje i jaja.
4.
Spojite suhe i mokre sastojke, te umiješajte tikvice i vlasac.
5.
U kalupe stavljajte po 1 vrhom punu žlicu smjese. Zatim u sredinu stavite kockice mozzarelle (moja preporuka je malo Zdenka sira ili Dimsi Picoka ili Čardaš – sirevi u trokutićima) i šunke. Prekrijte žlicom smjese.
6.
Posipajte malo s kukuruznom krupicom (palentom) i malo sezama
7.
Pecite muffine oko 30 minuta dok ne postanu zlatno-smeđe boje.
8.
Ohladite 5 minuta, izvadite iz kalupa i poslužite tople.
Posluživanje

Original recept
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support