ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

Pečene paprike punjene tikvicama i krumpirom


Sastojci

-3 paprike, boja po izboru ili miješano
-3 krumpira (400 g)
-1 glavica crvenog luka
-1 mrkva (50 g)
-1 tikvica (200 g)
-2 režnja češnjaka

-100 g krem sira
-2 žlice ribanog parmezana
-1/2 žličice sušenog origana
-1 žličica soli
-1 žličica papra
-2 žlice maslaca
-2 žlice maslinovog ulja

Još:

-2 manja krumpira
-malo soli i papra

-malo ulja
Priprema

Paprike oprati i odrezati im gornji dio sa peteljkom malo šire jer će poslužiti kao kapica (poklopac).
Očistiti ih od sjemenki, a kapice s donje strane poravnati.

Na malo maslaca i maslinovog ulja popržiti sitno rezan crveni luk. Dodati krupno ribanu mrkvu te i nju dinstati dok ne promijeni boju. Onda dodati krupno ribanu tikvicu, malo posoliti i dinstati tek toliko dok se tikvice ne orose, tj. ne počnu puštati vodu.

Dok se povrće dinsta, oguliti i krupno naribati krumpir. Dodati vruće povrće, tako krumpir neće potamniti i izmiješati.  Staviti u cjedilo nad posudom i pustiti da se smjesa ohladi. Onda povrće malo pritisnuti drvenom žlicom da izađe još tekućine, ali ne pretjerano da ne ostane presuho.
Tekućinu sačuvati.

U zdjelu staviti ocijeđeno povrće, dodati protisnut češnjak, krem sir, ribani parmezan, još soli, papar, sušeni origano i sve dobro izmiješati.
Napuniti paprike i zatvoriti kapicom, utisnuti je da uđe unutra u papriku.
Višak nadjeva sačuvati.

Vatrostalnu posudu premazati maslacem ili uljem. Staviti 2 reda krumpira rezanog na ploške kao za musaku, malo posoliti i popapriti.
Preko krumpira staviti tanki sloj nadjeva, pa složiti paprike. Nadjev staviti i između paprika.
Preliti sačuvanom tekućinom od nadjeva, paprike malo poprskati uljem i staviti peći na 200"C oko 1,5 sat.
Koji put okrenuti paprike da porumene sa svih strana.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support