subota, 10. lipnja 2017.
Home »
» PITA SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN KADA JE PROBATE REĆI ĆETE DA JE BOLJA OD KLASIČNI PITE SA SIROM
PITA SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN KADA JE PROBATE REĆI ĆETE DA JE BOLJA OD KLASIČNI PITE SA SIROM
Kore premazuju se smjesom u koju ide kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno i sa filom od sira i jaja. Pravi se sa gotovim korama a izgleda kao da je razvijana oklagijom. Nama se baš dopala…
Sastojci
– 500 gr kora za pitu
– 300 gr sira
– 2 jajeta
– ulje
– so
Premaz:
– paketić kvasca
– malo šećera
– so
– 3 jajeta
– 4 šoljice mlijeka
– 2 šoljice ulja
– 22 kašike mekog brašna
Priprema
Premaz za kore:
U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem
Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:
Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati.
Na treću koru staviti fil od sira.
Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar