ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

Ribani krompir sa piletinom! Odlicno i toplo i hladno,svima se mnogo svidjelo,nesto kao kvrgusa ili kako vec.


Sastojci

-1 kg pileceg mesa po zelji,sa kostima
-1 veci crni luk 100 g
-7 srednjih krompira 700 g
-3 jaja
-200 ml mljeka
-250 g brasna

-200 g kiselog vrhnja
-100 ml ulja
-vegeta,biber,paprika


Priprema

Piletinu zaciniti sa vegetom,paprikom pa je kratko proprziti na zagrijanom ulju, sa svih strana.

Krompir naribati na krupnije te mu dodati jaja,mljeko,kiselo vrhnje,brasno,sitno sjeckani luk,ulje  i dobro kasikom izmjesati ,zaciniti sa vegetom,biberom i jos po ukusu sa mljevenog, crvenom paprikom.

Usuti krompir smjesu u pouljenu posudu u kojoj cete peci jelo,preko rasporediti piletinu,posuti sa malo ulja (onog u kome se przila piletina) i staviti da se pece na 180°C 35-40 minuta.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support