petak, 14. srpnja 2017.

BABOVKA – MEKANA, SOČNA I NEODOLJIVA


Neobičan i ukusan desert koji će vas oduševiti!

Potrebno:
100 mlake vode
4 kom jaja
pola pecilnog praška
200 g šećera, ista količina brašna



100 ml ulja
kesica vanilin šećera
2 kašike kakaa
limunova korica

Postupak:
Umutite čvrst snijeg od bjelanjaka i u drugoj posudi umutite 150 g šećera, vanilin šećer, vodu i 4 žumanjka pjenasto. Dodajte brašno izmiješano s pecilnim praškom, naribanu limunovu koricu, ulje i onda dodajte snijeg od bjelanjaka.



Odvojite trećinu smjese i u nju naspite kakao i 50 g šećera pa izmiksajte. Pospite nauljen kalup za kuglof brašnom i naizmjenično sipajte tamnu i svijetlu smjesu – prvo svijetlu a onda tamnu i blago izmiješajte da formirate šare.
Pecite oko 40 min na 180 stepeni, pospite prah šećerom ili glazuru napravite pa premažite cijeli kuglof.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support