ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

DIVAN SPOJ OKUSA, A UMAK ZA PRSTE POLIZAT ODLIČAN RUČAK ZA GOSTE IZNENADITI

Image result for RUČAK ILI VEČERA IZBOR JE VAŠ SA OVOM PITOM NEĆETE POGRIJEŠITI
Sastojci
60 dag odrezaka (8 srednje vel. (teletina ili biftek)
može i piletina, puretina, svinjetina
5 dag maslaca


2 jušne žlice senfa; gorčica obični
1 čaša crnog vina
1 malo vrhnje za kuhanje a može i plavo dukat vrhnje
malo soli mrvicu

Priprema
1.
Odreske potuci batićem i posoli. (potućem ih u plastićnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska a i ne oštetim vlakna od mesa.Najviše volim ili teletinu ili puretinu u ovom jelu.
2.
Na maslacu popržiti odreske da porumene i dobiju ljepu boju.  Kad su se popržili i s jedne i druge strane i dobili lijepu boju  (staviti sa strane na tanjur), dodaj senf, čašu crnog vina i jedno ili kiselo plavo vrhnje ili vrhnje za kuhanje.Promješaj mutilicom  da se ujednaci umak i vrati odreske natragu umak. I nek još malo prokuha.


3.
Dobije se jako fini umak za prste polizat (tako su rekli moji iznenadni gosti).
4.
Kad dobijem iznenadne goste dok popiju kavu i neko pićence ručak je već na stolu.. i traže recept, a meni je to najveća radost..
5.
Ako se nema crnog vina može i bijelo i dobije se svjetliji umak.. a koristim uvijek vino koje pijemo uz to jelo.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support