SASTOJCI
350 grama mljevenog keksa
100 grama čokolade
200 grama šećera u prahu
2 dl mlijeka
1 margarin
2 žumanceta
150 grama šećera u prahu
150 grama kokosa
PRIPREMA
Pomiješajte keks ,čokoladu i šećer da se sjedini pa tome dodajte 2 dl vrelog mlijeka.Sve dobro spojite
Zatim izmješajte margarin, žumanca,kokos i šećer . Onda razvucite braon (smeđu) smjesu pa na nju nanesite bijelu.Sve zajedno urolajte.
Dobro ohladite rolat u frižideru i sijecite oštrim nožem (možete slobodno držati malo u zamrzivaču da se dobro stegne, lakše će ga biti sijeći). Dobra je promjena nakon teških prazničnih torti i baklava. Veoma dobro prija uz jutarnju ili popodnevnu kafu.
Slobodno možete ponijeti dvije kriške da prezalogajite jer je veoma sit. Ako volite grožđice slobodno u smjesu malo ubacite i dobit ćete još bogatiju teksturu.
0 komentari:
Objavi komentar