četvrtak, 20. srpnja 2017.

JEDAN DIVAN LJETNI RUČAK....ZAPEČENE TIKVICE SA SIROM


Sastojci
1 kg tikvica
brasno i jaja za pohovanje
fil
300 g kravljeg sira ili feta sir


3 jajeta
preliv
1 (2dl) solja mleka
2 jajeta

Priprema
1.
Ociscene tikvice iseci po duzini na tanke kriske (oko pola cm)
tikvice posoliti, uvaljati u brasno pa u razmucena jaja i prziti u vrelom ulju
przene tikve vaditi na papirni ubrus da upije suvisnu masnocu


2.
sir izgneciti i izmesati ga sa jajima
zatim redjati u vatrostalnu posudu naizmenicno tikvice i sir, zavrsiti sa tikvicama
3.
razmutiti jaja dodati mleko i posoliti (zavisi koliko je sir slan) preliti preko tikvica.
Staviti u zagrejanu rernu na 200°C  i ispeci/zapeci oko pola sata
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support