SASTOJCI
500 gr belog kupusa
100 gr celera (koren)
100 gr šargarepe
1 kašika rendanog đumbira
1 šolja bobica nara
po ukusu soli i bibera
1 kašika seckanog lista celera
4 kašike vinskog sirćeta
4 kašike majoneza (ili 2 majoneza+2 pavlake)
PRIPREMA
Kupus iseći na tanke rezance. Narendati na krupno rende šargarepu i celer . Narendati sitno đumbir. Staviti sve u činiju i promešati. Posuti bobicama nara.
U manjoj činijici pomešati majonez (ili majonez i pavlaku), sirće, so, biber i sitno seckane listiće celera. Preliti povrće i dobro promešati.
Salatu presuti u činiju za serviranje i poslužiti. Odlično kao predjelo, uz meze, ili kao salata uz glavno jelo.
Meni je ova salata bila odličan prilog uz grilovanu dimljenu skušu . Umesto majoneza sam koristila moj zeleni sos (majonez obogaćen lukom i zelenišem).
0 komentari:
Objavi komentar