četvrtak, 13. srpnja 2017.

LJETNI KOLAČ BEZ PEČENJA


Sastojci
Podloga:
250 gr mljevenog keksa
160gr omeksalog putra
Bijela Krema:
395 gr kondenziranoga mlijeka


7 gr zelatine u granulama/prahu
170 ml kipuce vode
2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv - Crveni Sloj
2 vrecice Jelly / Preliv za torte ?

Priprema
1.
Mljeveni keks sjediniti s otopljenim maslacem te utisnuti smjesu na dno posude u kojoj cemo sloziti kolac (28 x 22cm).
U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati).
Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti.


2.
Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka.
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne.
(DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)
Nakon toga narezati kolac i zasladiti se :-)))
3.
Slobodno stavite vise limunova soka i korice u mlijeko, ako volite (ja uvijek stavim vise).
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support