nedjelja, 16. srpnja 2017.

NAJBOLJE HURMAŠICE ZA KOJE JE RECEPT NAPISAN


Sastojci i priprema:
Kako god ih napravite, uvijek su ukusne!
Tijesto:
250 gr maslaca
100 gr šećera
jedno jaje


jedan žumanjak
100 ml pekmeza od jabuka
brašna od 450-5oo grama
jedan prašak za pecivo
Zaljev:
200 ml pekmeza od jabuka
500 gr šećera
700 ml vode

Način pripreme:
Umutiti pjenasto maslac i šećer.
Dodati jaje i žumanjak, pekmez od jabuka pa sve dobro umutiti i dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.


Od tijesta napraviti hurmašice.
Rernu zagrijati na 200 C stepeni i prvih desetak minuta peći ih na toj temperaturi, a zatim smanjiti na 150 C stepeni i peći otprilike još oko pola sata.
Pečene hurmašice zaliti mlakim pripremljenim zaljevom od pekmeza, šećera i vode, kojeg kuhate oko desetak minuta.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support