četvrtak, 20. srpnja 2017.

PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM


Sastojci
3 kg paprike – babure
6 dl 9 % – tnog octa
18 dl vode
1 i pol žlica soli



1 i pol žlica šećera
1 mala žličica vinobrana
6 - 7 kg kupusa

Priprema
Najprije izribati kupus i malo ga posoliti i ostaviti sa strane. Papriku oprati, izvaditi sjeme. Kupus stiskati šaku po šaku da izađe višak tekućine i malo pokiseliti, izmiješati i dobro napuniti paprike. Paprike složiti u staklenke. Izmiješati ocat, vodu, sol, šećer i vinobran da se sve otopi .



Paprike pritisnuti pritiskivačem za zimnicu ( mali , plastični ) ili nekim štapićima da se ne podignu. Sipati otopinu na papriku i poklopiti lagano. Drugi dan , ako treba, doliti još otopine, zatvoriti staklenke i spremiti.
Posluživanje
Ovako napravljena paprika može biti i dvije godine ako se ne potroši prije.
Izvor: coolinarika.com
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support