petak, 14. srpnja 2017.

PEKMEZ OD KAJSIJA…POTREBNA SAMO 3 SASTOJKA


SASTOJCI
zrele kajsije 5kg
šećer 1 1/2kg – 200g-300g šećera po kilogramu u zavisnosti od slatkoće voća
konzervans 1 kesica


 
PRIPREMA
Iz kajsija izvaditi koštice, pomešati sa šećerom i rukama dobro izgnječiti.

Staviti da se kuvaju uz povremeno mešanje na tihoj vatri.
Pekmez kuvati 2-3 sata. Pekmez je gotov kada se povuče varjača i vidi se dno posude.


 
Na kraju dodati konzervans i kuvati par minuta.
Kuvani pekmez sipati u tegle, poklopiti i okrenuti teglu naopačke 2-3 minuta da bi se stvorio vakum.

Tegle upakovati u gajbu, prekriti ćebetom i ostaviti da se pekmez u teglama skroz ohladi.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support