utorak, 18. srpnja 2017.

SPECIJALITET MAKEDONSKE KUHINJE KOJI MOŽETE NAPRAVITI ZA 20 MINUTA


Sastojci
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone




kečap
origano
Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka

Priprema
1.
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
2.
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.




Prelijte sa polovinu od bešamela.
3.
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
4.
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
5.
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
6.
Poslužite odma.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support