subota, 29. srpnja 2017.

ZA MENE NEMA LJEPŠE KOMBINACIJE OD GLJIVA I PILETINE, ALI VI MOŽETE KORISTITI BILO KOJE MESO ZA OVAJ RECEPT


Sastojci
500 gr pilećih prsa
4 kašike putera
1 luk
150 gr gljiva
250 ml pileće super ili kocka

1 kašika brašna
½ limuna sok
peršun

Način pripreme
Pileća prsa izrežite i istucajte.
Posolite i pobiberite.

U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.

Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.
Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support