srijeda, 5. srpnja 2017.

Zbog ovog UŽASNOG otkrića ćete prestati kupovati HLJEB i poželjeti ga ispeći kod kuće!


Današnji hljeb koji kupujemo se ne može ni porediti sa onim od prije desettak godina, koji je bio dvostruko bolje kvalitete! Danas je svaki treći hljeb iz pekare pun pesticida i hemikalija koje bi mogle negativno da utiču na ljudsko zdravlje.

Najnovije istraživanje je pokazalo da 63% uzoraka kupljenog hljeba sadrži najmanje jedan pesticid, a 17% uzoraka sadrži dvije ili više hemikalija.

Najgora stvar u svemu tome jeste činjenica da se rezultati odnose na proizvode koji se predstavljaju kao “organski”. Čest sastojak u pekarskim proizvodima je i onaj dobijen iz ljudske kose, a on kao i mnoge štetne stvari dolazi iz Kine!

Staromdno način pripreme hljeba je bio da se mijesio ručno od brašna i vode sa kvascem. Taj proces izrade trajao je satima. Danas, pekarski proizvodi se rade na brzoj traci. Od trenutka miješanja tijesta, ambalaže i prodaje proizvoda prolazi manje od 4 sata.

Da bi se to postiglo, proizvođači koriste raznu dodatnu opremu – regulatore kiselosti, pojačivače ukusa, boje. Sve se to radi kako bi se vratitio izgubljeni ukus i miris hljeba, i popravila šteta nanesena takvom brzom pripremom.

Nakon pečenja, prskaju se kalcijum propionatom za sprečavanje gljivica, i na taj način produžuje se rok trajanja proizvoda. Hljeb se nakon toga pakuje u atraktivnu ambalažu koju mi uzimamo sa polica trgovina.

Komercijalna proizvodnja hljeba je postala precizna nauka. Iznos aditiva određuje izgled, ukus, boju, miris te trajanje pekarskih proizvoda. Na osnovu svega gore navedenog, najbolje bi bilo da se odlučite sami pripremati hljeb kod kuće, kako bi izbjegli sve loše stvari i uživali u pravom ukusu domaćeg hljeba.

Izvor: megagiga.info
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support