SASTOJCI
za podlogu
300 g keksa ( petit, plazma...)
100 g mliječne čokolade
50 g putera
50 ml slatke pavlake za šlag
po potrebi 2-3 kašike mlijeka
kokos fil
2 dl slatke pavlake za šlag
50 g putera
30 g šećera
150 g kokosa
100 g bijele čokolade
1 kašika ruma
čokoladna glazura
150 g mliječne čokolade
1 dl slatke pavlake
20 g putera
PRIPREMA
1. Istopiti čokoladu pa sjediniti sa svim sastojcima za podlogu. Pleh 26 cm prečnika premazati uljem, sipati smjesu za podlogu istanjiti po dnu i stranicama kalupa do 2 cm visine, ostaviti u frižider
2. U manju šerpu sipati pavlaku, puter i šećer pa zagrijati do pred ključanje, skloniti sa vatre i staviti izlomljenu bijelu čokoladu pa miješati da se istopi. Dodati kokos pa izmiješati i ostaviti u frižider da se ohladi, oko 1 sat.
3. Fil sa kokosom sipati na podlogu sa keksom
4. poravnati i staviti u frižider
5. Pavlaku i puter zagrijati do pred ključanje, dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se istopi, sipati preko kokos fila i vratiti u frižider da se dobro stegne
6. Ukrasiti po želji, ja sam pravila kuglice od 50 g keksa, 50 g čokolade i malo slatke pavlake sa kašikicom ruma
7. služiti dobro ohlađen, najbolje da prenoći
0 komentari:
Objavi komentar