četvrtak, 24. kolovoza 2017.

MARINIRANE PAPRIKE...MUŽ KAŽE DA NI U RESTORANU BOLJE PAPRIKE NIJE PROBAO


Sastojci
Zimnica
50 komada crvene mesnate paprike
250ml ulje
250 ml sirce
1 ruka secera


1ruka soli
2-3 glavice bjeli luk
2 veze persun
1 kesica biber u zrnu

Priprema
1.
Paprike ispecite, oljustite, al im samo drskice vadite, ostavite ih cele
2.
Ulje, sirce, so i secer stavite da uvrije u vecu serpu.
3.


Kada marinada zavri stavite paprike, da se malo proprze(prokuhaju ) u marinadi.
4.
Radite to na tihoj vatri i nemojte mesati nego samo protresite serpu.
5.
Max. desetak miin, marinirajte paprike
6.
Bjeli luk sitno iseckajte i promesajte sa seckanim persunom i biberom
7.
Kad se malo prohlade paprike, redgajte red paprika, pa stavite odozgo od luka i persuna, pa opet, paprike i tako redom
8.
Polijte marinadom i ostavite tegle otvorene preko noci
9.
Ujutru dospite jos od marinade u tegle, zatvorite i cekajte zimu
10.
Dobar tek
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support