subota, 12. kolovoza 2017.

MOJ RECEPT ZA BOSANSKU PITU KOJU MORATE PROBATI


Toliko jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smete da propustite a da bar ne probate
Sastojci
1 manja jufka
2 komada svježeg sira
2 komada jaja
1 čaša pavlake/kajmaka
50 g kukuruznog brašna



50 g maslaca
1 paket prašaka za pecivo
1 jaje za ukrašavanje
50 g griza

Priprema
1.
zakuhati jednu manju jufku (možete iskoristiti krajeve koje ste sjekli kod neke druge pite)
2.



sir posoliti i izmješati ,dodati jaja kajmak . a zatim i kukuruzno brašno i prašak za pecivo i sve to izmiješati
3.
jufku razvaljati pomastiti i ostaviti par minuta, a onda je razvući
4.
pomašćenu tepsiju podvući pod jufku
5.
staviti punjenje i lijepo ga rasporediti
6.
krajeve jufke prebacivati preko punjenja, premazati otopljenim maslacem i jednom kašikom kajmaka
7.
ukrasiti jajetom
Posluživanje
Može se dodati i griz.I to pola količine kukuruznog brašna zamjeniti njime!Bude jako fino
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support