subota, 12. kolovoza 2017.

OVO MORATE ZNATI – RAZLOG ZBOG KOJEG NIKAD NE BI TREBALI DRŽATI JAJA U FRIŽIDERU


Mnogu ljudi jedu jaja za doručak. Jaja su najkonzumiranije jelo za doručak zato što ih je veoma lako pripremiti. Ne samo da su lagana za pripremu, već su i visokokalorična i zdrava. Za doručak vam treba 2 do 3 jajeta kako bi ste bili siti. Morate ih držati u frižideru kako bi ste održali njihovu svježinu.
Na nekim forumima su se vodile debate o potrebi čuvanja jaja u frižideru.
Ne drže svi ljudi jaja u frižideru, ali neki ljudi koji žive u zemljama poput Japana, Australije, Sjeverne Amerike, držali su jaja u frižideru.
PROČITAJTE Da li ste upoznati sa uzrocima BOLOVA U DOJKAMA??

Kako god, ljudi koji drže jaja izvan frižidera, rizikuju da dobiju bakteriju zvanu salmonela.
Kako je časopis “Zaštita hrane” objavio, nastanak salmonele u jajima je uspješnije sa jajima koja se drže na sobnoj temperaturi.
Ali, prema Nacionalnom Javnom Radiju, jaja se ne bi trebala držati u frižideru. U Europi, većina kokoši je vakcinisana protiv salmonele. U Sjedinjenim Američkim Državama postoje različiti načini zaštite od salmonele, kao naprimjer, inspekcije, pranje, praćenje jaja od nabavljača do prodavnice.
Prema stručnjaku za tehničke informacije, Mariannu Gravelly, jaja ne bi trebalo držati na sobnoj temperaturi duže od dva sata. Također je dodala da je moguće vidjeti da li je kokoš zaražena salmonelom ili ne, tako da svako jaje može sadržavati salmonelu. Otrovna hranjiva bakterija ne utiče na ukus, miris ili izgled hrane.
Trebali biste biti potpuno oprezni sa hranom koju konzumirate i načinom na koji je konzumirate. To je najbolji način da se zaštitite od otrovnih hranjivih bakterija.



mojlijek.info
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support