nedjelja, 20. kolovoza 2017.

PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM ZA ZIMNICU


SASTOJCI
PAPRIKE (BABURE) 50
KUPUS 5 KG
SOL
PAPAR U ZRNU
HREN
ČEŠNJAK PO ŽELJI


ULJE
RAZBLAŽENI OCAT ZA KISELJENJE
VODA 2 L
ALKOHOLNI OCAT 1 L
ŠEĆER 120 G
SOL 70 G

PRIPREMA
Babure operite, odrežite im vrh i očistite koštice pazeći da paprika ostane cijela.
Kupus naribajte ili narežite na tanko kao za salatu. Posolite i pustite da odstoji dva sata. Ižmikajte suvišnu vodu te začinite paprom, uljem i češnjakom po želji.
Punite paprike kupusom, nagurajte dobro da kupus ne bježi van i slažite u veće staklenke tako da su paprike vrhom okrenute prema gore. Između paprika stavite hren narezan na štapiće.


Prekrijte paprike razblaženim octom (ako volite kiselije, uzmite dvije litre vode na jednu litru alkoholnog octa, 120 grama šećera i 70 grama soli) koji ste prokuhali s vodom, paprom u zrnu i češnjakom.

Nemojte odmah zatvarati staklenke jer paprike popiju dosta tekućine, pa ih treba zaliti nekoliko puta. Svaki put otočite ocat, prokuhajte ga i opet zalijte paprike. Kada su posve pokrivene octom, dodajte malo ulja na vrh i zatvorite staklenke.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support