ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

Pogledajte kako da uljepšate vašu kožu sa trikovima pomoću šećera…


Zdravlje naše kože je vrlo bitno. Kkao biste imali lijepu kožu trebate se zdavo hraniti i piti dosta vode. Smanjite nervozu i ne dirajte lice prljavim rukama.

Obavezno skidajte šminku i ne spavajte s njom. Ne koristite razne hemijske preparate već se okrenite prirodnim rješenjima. Ovdje ćemo vam pokazati nekoliko rješenja za određene probleme sa kožom.

Problem sa mrljama na licu

Ovaj problem možete riješiti tako što ćete uzeti jednu kašiku limunovog soka,jednu kašiku šećera i to pomiješati. Nanesite na lice, ostavite 5 minuta i onda isperite hladnom vodom. Ovo radite 2 puta sedmično.

Rješenje protiv bora

Pomiješajte jednu kašiku šećera, jednu kašiku mlijeka i jednu kašiku gela aloe vere. Uradite isto kao u prethodnom slučaju.



Rješenje za što bolji ten

Pomiješajte jednu kašiku šećera i jednu kašku soka paradajza. Radite isto kao i u prethodnim slučajevima. Savjetujemo vas da ne idete u solarijume jer je dokazano da uništavaju kožu i izazivaju rak kože- melanom.

Suhe i ispucale usne

Ovaj problem možete riješiti tako što ćete uzeti jednu kašiku limunovog soka,jednu kašiku šećera i jendu kašiku maslinovog ulja. Nanesite na usne, sačekajte 10 minuta i isperite. Ovo radite 10 dana.

Masak za čišćenje kože

Jedna kašika šećera, jedna kašika rižinog brašna i jedna kašika mlijeka. Sve to pomiješajte i nanesite kao u prethodnim sučajevima.

Izvor: megagiga.info
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support