subota, 12. kolovoza 2017.

SAVRŠEN DORUČAK BEZ PO MUKE…DJECA ĆE SE BAŠ OVOME OBRADOVATI I TRAŽIT ĆE JOŠ I JOŠ..


Sastojci
Za tijesto:
500 g bijelog krumpira
120 g brašna
30 g svinjske masti (ili maslaca)
1 jaje
4 češnja češnjaka



1 čajna žličica sjeckanog vlasca
– sol, po želji vegeta (prema ukusu)
– šunka i sir (gauda, edamer, podravac i sl.) za punjenje
Za paniranje:
2 jaja
– krušne mrvice
– ulje za prženje

Priprema
1.
Krumpir operite, skuhajte, malo ohladite, pa ogulite. Još topli krumpir naribajte, dodajte mu jaje, mast, brašno, protisnuti češnjak i začine, te umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj radnoj ploči od tijesta formirajte valjak i izrezujte krokete.
2.



Sir narežite na štapiće dugačke cca 3 cm, debljine cca 0,5 cm, te svaki omotajte šunkom, položite na sredinu kroketa (kojeg malo spljoštite), omotajte tijestom, dobro zatvorite rubove (kako vam se prilikom prženja ne bi tijesto raspucalo i nadjev iscurio), te oblikujte krokete.
3.
Krokete uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, te pržite na ulju dok ne dobiju lijepu boju.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support