srijeda, 23. kolovoza 2017.

VIJEST DANA: U Amsterdamu uništen RAK dojke bez hemoterapije, i to za samo 11 dana!


Istraživanje profesora Nigela Bundreda na konferenciji za Rak dojke u Amsterdamu otkrilo je da su testirali dejstvo lijekova Herceptin i Lapatinib.

Ova dva lijeka se već koriste u liječenju raka dojke, ali ovo je prvi put da su upotrijebljeni u zajedno.
Ono što su otkrili je da su eliminisali neke vrste raka dojke za 11 dana.
Istraživanje od strane centra za istraživanje raka u Velikoj Britaniji je imalo za cilj koristiti ove lijekove za borbu protiv proteina HER2 koji utieče na rast ćelija raka.
Ono što tretman čini privlačnim je činjenica da eliminira potrebu za hemoterapijom.
Privremene nuspojave kao što su gubitak kose, povraćanje i umor se mogu izbjeći. Hemoterapija nije u potpunosti djelotvorna, tako da su alternative dobrodošle.

REZULTATI STUDIJE

257 žene koje su bile pozitivne na HER2, su odabrane. Polovica je stavljena na kombinaciju lijekova Herceptin i Lapatinib.
Skupina na kombinaciji lijekova, 11% ih nije imalo nikakvih stanice raka nakon dvije sedmice terapije, a 17% slučajeva je imalo smanjenje tumora.
U usporedbi s kontrolnom skupinom kojoj je dat Herceptin, utvrđeno je da 0% nije imalo nikakve stanice raka, a samo 3% slučajeva je pokazalo smanjenje tumora. Sada je jasnije da dva lijeka u kombinaciji imaju veliki učinak na stanice raka.
Herceptin jedostupan samo uz hemoterapiju (farmaceutska mafija). Rezultati studije možda mogu pomoći da se to promijeni.
Postavlja se pitanje, zašto se lijekovi Herceptin i Lapatinib nazivaju lijekovima kada je izlječenje kada se koriste odvojeno, jednako NULI?!

izvor: http://sehara.net
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support