nedjelja, 6. kolovoza 2017.
Home »
» VRTLARSKI DORUČAK
VRTLARSKI DORUČAK
Za moje goste vegetarijance i sve ostale pobornike fine i zdrave klopice, jedan divan vege doručak.Posloženo svježe povrće /tikvice ,paprika i rajčica ,preliveno jogurtom ,mlijekom i jajem.Ovaj fini složenac možete servirati na preprženom kruhu/tipa ciabatta.Uživajte u zdravom početku dana punom energije.
SASTOJCI
1 tikvica/fina svježa/oko 200g
2 rajčice
1 velika rog paprika
4-5žlica grčkog jogurta
1 češanj češnjaka
1/2žličice sušenog timijana /origano
3 jaja
3žlice mlijeka
30g ribanog parmezana
sol,papar po ukusu
PRIPREMA
1. Operite i narežite povrće na šnite .Nauljite protvana za pečenje/srednje veličine.Zagrijete pećnicu na 180C. Slažete tikvica/rajčica /paprika i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Pomiješate jogurt sa sitno naribani češnjakom ,lagano posolite i poparite .Složeno povrće posolite ,poparite i prospite po njemu timijan/origano .Prelite sve jogurtom,premažite po povrću.U drugoj zdjelici razbijete jaja pomiješate ih sa ribanim parmezanom i mlijekom smjesu isto malo posolite i po paprite.Prelijete preko jogurta.
2.Stavite peči u zagrijanu pećnicu nekih 30min.Servirate na kruhu/pokapano sa malo maslinovog ulja/ kao doručak ,kao prilog ili uz salatu kao laganu večeru.
0 komentari:
Objavi komentar