Širenju mikroorganizama prethodi toplo vrijeme, loš način ishrane i sl.
Ljeti smo češće izloženi riziku konzumiranja pokvarene hrane, jer se sve bakterije prebrzo razvijaju tokom toplih dana.
Pod čestim i povečanim rizicima oboljenja su djeca i oni unose veće količine mikroorganizama i njihovih toksina.
Trudnice tokom trudnoče i osobe lošeg imuniteta su također meta ovog oboljenja.
Posljednji period u zelenom povrću, kupusu možemo naći ogroman broj onih zagađenih salmonelom.
Razlog tome jeste navodnjavanje kontaminiranom vodom.
Čak 40% virusi uzrokuju slučajeve zaraženog proliva. Koji je prisutan i kod djece i kod odraslih.
Crijevne zarazne bolesti nikada ne možemo izliječiti u potpunosti, ali uz povečanu brigu i konzumiranje zdrave i ispitane hrane svakako možemo dovesti u manji stepen zabrinutosti.
Sirće nam u tome može pomoći tako što salatu temeljno operemo i zakiselimo sirćetom.
Izvor: Tradicionalni recepti
nedjelja, 24. rujna 2017.
Home »
» EVO ŠTA DA RADITE PO PITANJU SALMONELE:KRIJE SE U OVOM LISNATOM POVRĆU!
0 komentari:
Objavi komentar