subota, 23. rujna 2017.

Koristite samo 7 dana ovu masku i učinite da vaša kosa bude ljepša nego ikada

Kao najveći uzročnici gubitka kose smatraju se svakodnevan stres, starenje organizma, te pušenje.

Postoji jedan prirodan način koji omogućava da vam se kosa regeneriše, korijen kose ojača, ali i da počne brže i ljepše rasti. Neki su ovo već koristili i zaista su se iznenadili.




Za njegu kose najbolje je da se koristi kokosovo ulje, jer se u njemu nalazi jako puno proteina, esencijalnih masti, Fe, K.

Stavite neko vrijeme maslinovo ulje kako bi se zagrijalo, pa ga umasirajte u cijelu kosu kao i u korijen kose. Ostavite 60 minuta kako bi djelovalo, pa nakon toga kao i obično samo kokosovo ulje isperite.

Također, za njegu kose je preporučljivo koristiti i luk jer se u njemu nalazi sumpor, koji je zadužen za stvaranje kolagena.

 Uzmite jedan luk i isjecite ga sitno kako bi iz njega izašao sav sok. Nanesite sok na korijen kose i ostavite da djeluje oko 15 minuta, pa nakon toga isperite i operite kosu šamponom koji inače koristiti. Bitno je da pustite kosu da se osuši prirodnim putem. Ovo bi trebali raditi 2 puta u toku sedmice.
I bijeli luk se pokazao jako djelotvoran. On pospješuje rast nove zdrave kose.




Uzmite nekoliko čehni bijelog luka, očistite i stavite u posudu sa kokosom kako bi se kuhali neko vrijeme. Skinite posudu da se ohladi, pa ohlađenu smjesu nanesite na kosu i korijen kose. Ostavite da djeluje 30 minuta , pa isperite i operite svojim šamponom. Tretman ponavljajte 2 puta u toku sedmice.





Izvor:kurir.rs
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support