petak, 15. rujna 2017.

Lijek koji oporavlja kičmu: Više nikad nećete osjetiti bol! (RECEPT)

Moramo naglasiti da je veoma popularan kod ljekara ruske alternativne medicine. Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

40 gr kurkume u prahu,
100-150 ml vode.
Naspite kurkumu u prahu u vodu, promješajte i dovedite do ključanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smješa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vreme pripremite mlijeko:

250 ml mlijeka,
2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji),
med po ukusu.
Mlijeko prokuvajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u vecoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.
Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

Važno: oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Šta sve liječi kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam. Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.

Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majćino mleko, matericu i jetru.
Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.

Izvor: infosavjetnik
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support