Ako vaša crijeva ne funkcionišu pravilno i ne prazne se redovno, u vašem tijelu se zadržava toksični otpad, koji se posle resorbira u organizam i bukvalno vas truje iznutra.
Ako jedete već dugo prženu, masnu i industrijsku hranu, zasićenu toksinima i aditivima, zid vašeg debelog crijeva obložen je stvrdnutom sluzi i kolonijom “neprijateljskih” bakterija.
Zbog toga vaš organizam ne može da apsorbuje većinu hranjivih supstanci, a to postupno slabi vaš imunitet te vas čini podložnima raznim obolenjima.
Zbog toga, put do zdravlja započinje – detoksikacijom crijeva.
Detaljan detoks prema receptu Viktorije Semjonove:
Znakovi koji ukazuju na to da su vaša crijeva preopterećena otpadnim tvarima i toksinima su:
konstipacija; grčevi u stomaku ili crijevima; kandida; upale bešike ili bubrega; loš zadah; gljivice na stopalima.
Da biste priuštili sebi detaljan detoks i osnažili cijeli organizam, isprobajte recept koji je osmislila Viktorija Semjonova, ruska stručnjakinja za prirodne oblike liječenja.
Napitak za detoks crijeva
Konzumacijom ovoga napitka možete ne samo očistiti crijeva, već i sprečiti razvoj raka debelog crijeva. Koristite samo domaće i ekološki uzgojene namirnice jer biste u protivnom u telo mogli uneti još više toksina.
Sastojci:
½ kg šargarepe
½ kg svježe cvekle
1 šaka nasjeckanih sušenih kajsija
1 šaka grožđica
1 supena kašika meda
Priprema:
Šargarepu i cveklu nasjeckajte na sitno te ih stavite u lonac. Zakuvajte vodu u drugom loncu pa njome prelijte povrće tako da vode bude dva prsta iznad povrća.
Potom dodajte nasjeckane sušene kajsije i grožđice. Stavite na vatru pa čim zakuva sklonite lonac s vatre. Kada se ohladi, dodajte u tećnost 1 supenu kašiku meda.
Prebacite na neko hladno mjesto i ostavite da odstoji 12 sati.
Zatim procijedite tečnost kroz gazu i čuvajte je u frižideru. Triput dnevno popijte po pola čaše, i to prije obroka. Komadiće voća i povrća takođe možete konzumirati posebno ili ih jednostavno dodajte u obrok.
Kako biste što bolje očistili crijeva, primjenjujte ovaj recept mjesec dana. Navedena količina biće vam dovoljna za 2 dana.
Dobrobiti sastojaka iz ovog napitka
Cvekla izvrsno čisti crijeva, jetru i krv te sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca. Osim vitamina B1, B2, B6 i C, sadrži cijeli spektar minerala, poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, stroncija i broma. Zahvaljujući aminokiselini betainu, cvekla sprečava i nastanak tumorskih ćelija u organizmu.
Šargarepa ima snažna antioksidativna svojstva te sadrži beta-karoten, koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Taj je vitamin snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar vašeg imuniteta, koji je usto esencijalan za rast ćelija i zdravlje očiju.
Šargarepa čisti krv i bubrege, uravnotežuje nivo šećera u krvi te štiti od raka.
Dobrobiti sušenih kajsija i grožđica su višestruke. Ovo sušeno voće u kombinaciji eliminiše višak sluzi iz vaših trbušnih organa te doprinosi zdravlju jetre i pankreasa.
Sušene kajsije djeluju poput blagog laksativa te podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Grožđice takođe podstiču probavu te ublažavaju anemiju i smanjuju rizik od raka.
Med, prirodni zaslađivač, koji se popularno naziva i “tečnim zlatom”, često se primjenjuje kao prirodni lijek u narodnoj medicini.
Sadrži bjelančevine, vitamine i minerale preko potrebne organizmu te ima snažna antibakterijska svojstva.
Prirodni med sadrži probiotike koji podstiču aktivnost tzv. dobrih bakterija u crijevima.
Dodatni savjeti za zdravlje crijeva:
Izbjegavajte masnu, prženu i prerađenu hranu te gotova jela. Jedite kupusasto povrće poput kelja, brokula, kupusa… Konzumirajte hranu bogatu vlaknima, poput smeđeg pirinča, zelenog lisnatog povrća, jabuka, bobičastog voća i lanenih sjemenki, jer takva hrana dodatno čisti zid crijeva i podstiče njihovu peristaltiku. Uzimajte probiotike ili tzv. dobre bakterije, koje doprinose optimalnoj funkciji crijevne mikroflore. Konzumirajte što više vode i nezašećerenih biljnih čajeva, koji ispiraju i eliminišu toksine.
Izvor: alternativa-za-vas
četvrtak, 14. rujna 2017.
Home »
» Očistite crijeva sokom od šargarepe i cvekle: Moćni recept Viktorije Semjonove zaludio svijet!
0 komentari:
Objavi komentar