utorak, 5. rujna 2017.

SAVRŠEN RECEPT ZA GALETE/ BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE MEKAN I UKUSAN PO NEKOLIKO DANA


Donosivam najbolji recept za galete ili bakini kolac. Kazem samo za onaj recept da je najbolji koji je isproban od velikih broja osoba a i ukljucujuci i mene . Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana ako se nepojedu koliko su dobre.

SASTOJCI
4 veca jaja
300 ml ulja
300 gr secera


 
korica od jednog veceg limuna
250 ml mleka
600 gr brasna
1 prasak za pecivo


 
PRIPREMA
Izmesati jaja i secer mikserom pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.

Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi zlicom smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 – 3 zlice smese ), pa zatvoriti kalup i peci dok se ne upali zeleno svetlo a ugasise crveno ili dok ne porumeni.

Na nekim aparatima za galete obavestava lampa kada svetli crveno tada galete se trebaju jos peci a kada se izgasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete su gotove i odma vaditi iz kalupa.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support