subota, 14. listopada 2017.

Paprika punjena s krompirom – recept koji je osvojio balkan!

Sastojci 8 kom paprika
4 kom krumpira
1 veča glavica luka srebrenca
1 tikvica
1 veča šalica blanširanih vrganja (može bilo kojih gljiva)

3 žlice ajvara
češanj češnjaka, listovi peršuna
sol, papar i ostali začini prema ukusu
maslinovo ulje i maslac

Stari proizvod za mršavljenje! Salo se vidljivo topi! -2 kg dnevno, ako ...
Stari proizvod za mršavljenje! Salo se vidljivo topi! -2 kg dnevno, ako ...
Veliki stomak je prošlost. Smršala sam 42 kg za mjesec na prazan stomak pijući
Veliki stomak je prošlost. Smršala sam 42 kg za mjesec na prazan stomak pijući
12 kg manje za 9 dana! Svako jutro na prazan stomak
12 kg manje za 9 dana! Svako jutro na prazan stomak
Samo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljeti
Samo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljeti

Priprema
1.
Luk, krumpir i vrganje narezati na što sitnije kockice. Tikvicu izribati. Paprike očistiti od sjemenaka.

Kad je povrće pripremljeno, kreće se s dinstanjem luka na mješavini maslinovog ulja i maslaca. Čim postakleni dodaje se krumpir i vrganji. Puste se kratko uz miješanje da se zagriju, doda se ajvar i sve se začini sa solju, paprom i mješavinom začina, koju inače koristite ili volite. Na kraju se dodaju ribane tikvice, sitno nasjeckan češnjak i peršin.
2.

Smjesa se dobro promiješa, proba jel je začinjeno po ukusu i pune se paprike.
3.
Slažu se u vatrostalnu, keramiču ili bilo kakvu posudu koja ima poklopac, na malo jušnog temeljca (ako se nema, onda se rastopi pola kocke za juhu u vručoj vodi).
Između paprika stavila sam sitno nasjeckan još jedan krumpir, samo blago posoljen. Inače stavljam rižu prethodno samo kratko namoćenu u vodi. To iz razloga da one sokove što pusti povrće pokupi riža, u ovom zadnjem slučaju sa slika, krumpir, koji budu onda jako ukusni a na dnu posude neće ostati nikakva voda, nego će sve biti lijepo kompaktno i zapečeno.
4.
Po krumpiriću ili riži stavim još par komadića maslaca, zbog masnoće i još boljeg okusa. Sve se poklopi i stavi u nezagrijanu pečnicu. Uključi se na 200 C i peče sat i po, bez podizanja poklopca. Sadržaj se lijepo zarumeni a krumpiri ili riža, nisu tvrdi i prepečeni jer se kuhaju u vlastitom soku i pari.
5.
Još jedno jelo s istom smjesom. Krumpiruša!Krumpirušu sam radila više puta i nikad nisam bila sasvim zadovoljna, jer sam uglavnom ribala krumpir. Ovaj put sam ju radila s istom smjesom kao za punjene paprike i bila je SAVRŠENA!! Svi su je hvalili i tražili komad više!! Naravno, sad kad jr sezona vrganja njih koristim, ali ću isto tako raditi i s bukovačama i šampinjonima.

Izvor: Bakine kuhinjske čarolije
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support