petak, 27. listopada 2017.

Svi Muževi Nede Arnerić: Evo Zašto Nema Djece I Koji Je Njen Brak Posebno Šokirao Jugoslaviju

Poznata srpska glumica važila je za seks simbol i ljepoticu domaće kinematografije. Zvaršla je dva razreda Devete beogradske gimnazije sa 16 godina upisala je Akademiju za film, pozorište te radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, nije završila Akademiju jer joj zakob branio da student prve i druge godine snimaju filmove i predstave. Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla odbiti. Njeni roditelji su tada insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada prođe njena popularnost kao glumice.
Tako je glumica zapela te 1980. godine diplomirala historiju umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Govori, francuski, italijanski, ruski i engleski jezik, a pokušava da savlada i njemački jezik.

Neda se još kao mala interesovala za razne vidove umjetnosti. Balet je učila , a sa 10 godina počela je pohađati časove glume. Bila je i član Dječije dramske grupe Radio Beograda, sa 13 snimila je prvi film pod nazivom ‘San’ te je postala prva dječija filmska zvijezda u Jugoslaviji. U filmu se radi o mladićima i djevojkama koji su maštali o ljepškoj budućnosti no Drugi svjetski rat uništio je njihove snove. Njen talenat je prvi uvidio reditelj Puriša Đorđević sa kim je nastavila da sarađuje.

Nadina majka bila je domaćica tako joj je pravila društvo tokom snimanja i mogla je kontrolisati nji i brata. Otac joj je po profesiji bio ljekar ali povučen zbog čega se malo stvari zna o njemu nakon što je preminuo.

Važnu ulogu u njenom životu imala je baka Jovanka Hrvaćanin koja je pisala pjesme učila je da bude skromna i da obuzda svoju maštu.

1968. godina dobila je uloge u filmovima ‘Jutro’, ‘Oh, divljino’ koje je režirao Puriša Đorđević potom je snimala filmove ‘Višnja na Tašmajdanu’, ‘Saculatat’ ‘ podne’, ‘Divlji anđeli” vreme bez rata’, ‘Pucanj’+’Sutjeska’ ‘Užička republika’.Tačnije Neda je do 2016 godine snimila preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu.
Politički se aktivirala 1996. godine i učlanila se u Demokratsku sranikuc.Upoznala je tokom protesta Zorana Đinđića koje pozvao da bude član parlamenta, a poslije njegove smrti prestala se pavti politikom ne želeći da joj oduzima vrijeme. Nedi je ljepota na početku karijera bila jako otežavajuća okolnost jer je uloge dobijala kako bi više bila ukras u njima. Međutim uslijedilo je nekoliko ozbiljnih filmova poslije kojih joj nije smetalo da je smatraju privlačnom žnm. Nekoliko puta se obnažila pred kamerama za potrebe filma a to je teško palo njenom ocu koji je bio načelnik klinike.

Velike ljubavi i životni promašaji plaćaju se iskustvom. Među poznatnim ličnostima malo onih koji svoje bivše muževe i žene ispratili iz svog života uz poštovanje. Jedna od njih je i glumica Neda Arnerić.

Neda se udavala dva puta. Njen prvi suprug bio je Dejan Karaklajić kojeg je upoznala na snimanju kultne ‘Užičke republike’. Zaljubili su se jedno u drugo tako je Neda riješila otkazati ulogu. Rekli su joj tada da je luda i da zaboravi svjetsku slavu no nju to tada nije toliko zanimalo. Ni danas se nije pokajala zbog toga. Brak joj je trajao kratko, a njih dvoje ostali su dobrim odnosima.

Dejan je bio u braku sa glumicom Tanjom Bošković sa kojom ima dvoje djece, ćerku Lanu i sina Đorđa. Lana je nastavila stopama roditelja i uspješna je mlada glumica dok sin Đorđe odlučio se za Fakultet političkih nauka.
Obzirom da je Dejan karijeru gradio u inostranstvu bio je često odvojen od djece, na pitanje koliko mu je teško palo on je jednom prilikom odgovorio.

– Mnogo. Oni su uglavnom dolazili kod mene jer im je to bilo zabavnije. Ja sam takođe dolazio ovde, ali nikad nisam imao kontinuitet. S njihovom majkom razišao sam se dok su bili mali. Ona je zahtevala da se vratim u Srbiju, dok se ja nisam tako osećao niti sam to želeo. Druženjem i što češćim kontaktom sa decom pokušavao sam da im nadomestim svoje odsustvo, ali to se zapravo nikada ne može nadoknaditi.

Drugi Nedin suprug bio je glumac Rade Marković koji je bio stariji 32 godine od nje. Svi su bili protiv braka, a posebno majka glumice. Iako je brak trajao tri godine Nedi je bilo lijepo jer je uz njega zavoljela, pisce, ozbiljnu muziku, tenis, prirodu, skijanje itd. Bivši supružnici sa nostalgijom su se prisjećali perioda sve do njegove smrti. Neda je igrala i u filmu Radetovog sina Gorana Markovića režisesa koji je također stariji od nje, a u šali bi je zvao maćehom i tražio džeparac za izlazak.

– Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama je fenomenalno uklapalo. Nisam shvatala zbog čega se svi zgrožavaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu sa mojom mamom. Možete da zamislite – rekla je Neda Arnerić, a o razlici u godinama je objasnila.Kako je nekada izjavila 32 godine je velika razlika koju nije osjećala.

5. septembra 1981. godine upoznala je svog budućeg supruga Milorada Mešterovića koji je po profesiji maksilofacijalni hirurg. Odgledao je predstavu ‘Mušica’ u kojoj je glumila Neda poslije čega su otišli na večeru. Poslije nekoliko dana počelu su živjeti zajedno, naredne godine su se i vjenčali Suprug joj prvo prijatelj, a onda ljubavnik kako kaže. Imaju skladan odnos u kome poštovanje i razumijevanje partnera igla veliku ulogu. Drago joj je što nisu iz iste branše jer ne bi voljela da i kod kuće priča o svom poslu.

Priznajte kako je htjela imati djecu ali joj se nije posrećilo. Vezana je za djecu svog brata i prijateljica. Ima psa Paju o kome suprug vodi računa kada ona snima van zemlje. Neda je visoka 170cm , a ima 65 kg. Gurman je obožava da eksperimentiše sa hranom. Smatra da su za njenu liniju i mladalački izgled zaslužni geni. Jedno vrijeme trenirala je jogu jer ima problema sa leđima ali sada se njena fizička aktivnog svodi samo na šetnju ljubimca kao i sređivanje kuće.

Veliki je protivnik estetske hirurgije pa nije otišla pod nož. Smatra da djevojke u našoj zemlji pretjeru sa silikonima i da liče jedna na drugu što nikada nije vidjela nigdje u svojim putovanjima po Evropi.

crtani-film.novi.ba
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support