utorak, 17. listopada 2017.

ZA OVE TRIKOVE SA SODOM BIKARBONOM JOŠ NISTE ČULI: KUĆA ĆE VAM BLISTATI!

Soda bikarbona ima zaista nevjerovatna svojstva. Uz nejnu pomoć možete riješiti mnoge svoje probleme.




Danas ćemo sa vama podijeliti neke, ali znajte da je možete koristiti za sve.

Skidanje tragova sa zida

Ukoliko su vam dječica isprljala zid, ili ste ubili komarca, pa vam je ostala fleka, samo je potrebno da u istim omjerima pomješate sodu biakbronu i vodu, a zatim da je nanesete i utrljate lagano. Nakon toga obrišite i vidjet ćete da su svi tragovi nestali.

Dezodorans

Ukoliko imate problema sa znojenjem, onda je za vas soda bikarbona prijeki lijek. Uz njenu pomoć i najgori miris znoja će nestati. Bitno je samo da stavite prstohvat sode biakrbone ispod pazuha i proces je gotov.

Očistite malter

Malter će spasti pomoću dose bikarbone, a poterbno je da na njega pospete sodu bikarbonu, sačekate malo,a zatim naprskate sa malo vode. Nakon tgoa uzmite četkicu i obrišite. Bez tragova.

Pomješajte sodu bikarbonu sa bilo kojim proizvodom za čišćenje

U svako sredstvo koje imate u kući ubacite sodu bikarbonu, jer ona ima mnogo jača svojstva od bilo kojeg sredstva za čišćenje.



Očistite kutiju za mačke

Ukoliko imate kućnog ljubimca mačku, znate koliko je teško riješiti se neugodnog mirisa. Od sada svaki put kada mjenjate pijesak pospite prvo sodom bikarbonom, a zatim dodajte novi pjesak. Neugodni mirisi se više neće osjetiti. Uvjerite se i sami.

Uklonite tragove raznih preparata sa svoje kose

U sovj šampon dodajte jednu malu kašiku sode biakrbone, a zatim sa njim perite kosu. Ona će pomoći da skine sve prljavšite i sredstva za kosu koje ste na nju stavljali. Nevjerovatan trik. Kosa će biti sjajna i čista za tren oka.

Izbjeljivanje i uklanjanje neprijatnih mirisa sa odjeće

Sljedeći put kada budete palili mašinu za pranje veše, ubacite i šolju sode biakrbone. Svi neugodni mirisi će nestati. A ukoliko je riječ o bijelom vešu, on će biti kao snijeg.

Izvor: mojrecept.info
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support