nedjelja, 12. studenoga 2017.

Prestanite trovati sebe i svoju porodicu: Ove namirnice ne podgrijavajte ni pod razno!

Postoje namirnice koje ne smijete podgrijavati. Ovdje ćemo navesti koje su to. Ukoliko ih podgrijavate, samo pravite sebi problem i trujete se. Evo o kojim namirnicama je riječ:

Krompir

Krompir pojedite ubrzo kada ga pripremite, nemojte ga ostavljati za poslije i ne podgrijavajte ga. Tako ćete dovesti do stomačnih problema, ali i drugih.

Špinat

Špinat je mnogo zdrav i trebate ga češće konzumirati. Ipak, podgrijavanjem ćete uništiti sve što je dobro u njemu.

Celer

Celer je još jedna namirnca koju ne smijete podgrijavati.  Isto će se destiti kao i prethodnoj namirnici, samo ćete uništiti sve što je  dobro i i stvoriti sebi zdravstevne tegobe.

Jaja

Jaja nipošto ne podgrijavajte već ih pojedite ubrzo nakon pripreme. Ne igrajte se s tim.

Piletina

Piletinu isto ne terbate podgrijavati zbog stomačnih tegoba.

Gljive

Gljive pojedite što prije, ne ostavljajte ih za kasnije. Podgrijavanjem ćete stvoriti sebi razne stomačne probleme, ali može doći i do mnogo gorih. Pazite kako pripremate gljive i kakve konzumirate.

Izvor: megagiga.info
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support