nedjelja, 3. prosinca 2017.

10 tajnih trikova najpoznatijih kuhara koji će od vas napraviti vrhunskog majstora u kuhinji! (VIDEO)

Kuhanje je vrlo lijepa aktivnost. Ipak, postoje trikovi koji nam mogu olakšati dosta toga i pojednostaviti sav taj proces.

Ovdje ćemo vam pokazati neke trikove koji će vam pomoći, a za njih vjerovatno niste znali.

Kako biste provjerili da li je jaje svježe ili staro, stavite ga u posudu s vodom. Ako ostaje na površini, znači da je staro. Ako ide ka dnu horizontalno, to znači da je svježe.

Kako biste lakše iscjedili limun, malo ga rolujte prije toga.

Đumbir možete lako oguliti uz pomoć kašike.

Jaja možete ispeći i u peći na 160 stepeni, 15 minuta, ali ipak je bolje klasično.

Stavite kriške limuna ispod pečene ribe kako bi bila još ukusnija.

Da bi vino bilo nerazrijeđeno ubacite koju kap grejpfruta.

Da vam se sladoled ne bi previše zamrznuo, stavite kutiju u plastičnu vreću, pa u zamrzivač.

Da vam voda ne bi iskipila, staviti drvenu kašiku preko kao na slici:

Kako biste lakše gulili bijeli luk, samo ga stavite u teglu, protresite je i kora će otpasti.

Da bi vam kocke leda bile ljepšeg oblika, nemojte koristiti puno hladnu vodu prije zamrzavanja.

Izvor: megagiga.info

Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support