– Preporučujem probiotski napitak sa medom i mikroorgnizmima fermentisane hrane koji je osmislio moj sin, mikrobiolog po profesiji. Primenio je vekovna znanja o fermentisanoj hrani, koja ima pozitivne posledice na zdravlje.
Kefir, kombuha, kiselo mleko, jogurt, kiseli kupus, rasol i kimči (korejski kiseli kupus) koriste se u narodnoj medicini, a njihove efekte potvrdila je i nauka.
Poznato je da “dobre” bakterije imaju veliku ulogu u očuvanju našeg zdravlja, a naučna istraživanja su dokazala da nam mogu pomoći da se odbranimo od bolesti, kao što su rak i kardiovaskularne bolesti, a mogu da doprinesu i našem mentalnom zdravlju. Zato je važno da održimo naša creva zdravim.
Mnogi koji koriste med sa fermentisanim napicima svedoče da su se oslobodili specifičnih problema sa varenjem, sindromom iritabilnog creva, prehlada, lošeg zadaha iz usta i želuca i problema sa kandidom.
Izvor:kucnilekar.com
petak, 1. prosinca 2017.
Home »
» KEFIR, KISELO MLEKO I KISELI KUPUS SA MEDOM OSLOBAĐAJU OD TEGOBA SA ŽELUCEM I KANDIDOM
0 komentari:
Objavi komentar