utorak, 19. prosinca 2017.

NEVJEROVATNO! ZAUSTAVITE POJAVU BORA SA PASTOM OD SODE BIKARBONE!

Kao i uvijek soda bikarbona nas ne prestaje iznenađivati sa svojim sjajnim dejstvima. Ne samo da može zamijeniti sredstva za čišćenje nego i brojne lijekove kao i kozmetičke preparate. Ukoliko počnete koristiti češće sodu bikarbonu ne samo da ćete uštediti više nego ćete i tijelo očistiti od brojnih toksina koji se nalaze u kupovnim preparatima.




U nastavku pročitajte kako to možete koristiti sodu bikarbonu za zdravlje vaše kože, kose i noktiju:

Kako biste dubinski očistili vašu kosu i vlasište pomiješajte kašičicu sode bikarbone sa vašim omiljenim šamponom i temeljito operite kosu. Ovaj tretman ponavljajte jednom do dva puta mjesečno a kosa će biti zdravija i sjajnija.
Da biste napravili masku za lice pomiješajte dvije kašičice sode bikarbone sa malo vode kako biste dobili finu pastu koju ćete nanijeti na lice i ostaviti da djeluje nekoliko minuta. nakon toga je kružnim pokretima saperite sa mlakom vodom. Koža će biti nježna i mekana.

Sodu bikarbonu možete koristiti i za njegu noktiju kako bsite se riješili gljivica. Nanesite malo sode na nokte i dobro istrljajte, a ukoliko imate problem sa gljivicama, napravite pastu od vode i sode bikarbone koju ćete nanositi 2 do 3 puta dnevno na noktesve dok ne riješite problem.




izvor:uspesnazena.com
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support