utorak, 20. lipnja 2017.

UKUSAN RUČAK NA BRZINU…KOLEGICA DANAS DONIJELA NA POSAO I MRVICE SE POJELE


Sastojci
Za osnovu
1 kgr. krumpir
1 jaje
1 zlicica so
100 gr. kaskaval
100 gr. sunka
2 zlice mleko



20 gr. margarin
zeleni dio mladog luka – (perca od luka)
Za paniranje
1 jaje
2 kasike mleko
po potreba hljebne mrvice (prezla)

Priprema
1.
Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, – perje.
2.
Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.
3.



Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte …
kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka – izmesajte.
4.
Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.
5.
Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite – ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…
Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.
Dobar vam tek.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support