srijeda, 28. lipnja 2017.

“Uvijek bih bacila koru od LUBENICE sve dok se nisam udala. Muž mi je pokazo nešto što malo ljudi zna!”


Kada se govori o lubenici, govori se o koliko je voće sočno i bogatog okusa. Bogato je vitaminima i mineralima.

Ono što malo njih zna je da kora sadrži moćna svojstva. Zapravo u zemljama na jugu Azije i SAD-u ovaj dio se stavlja u salate.

Kora od lubenice je bogata vitaminima A, B6 i C, kao i kalijumom, i magnezijumom. Svi vitamini i minerali čine da tijelo funkcioniše bolje i. Kora sadrži i likopen. To je moćni antioksidant koji efikasno štiti od bolesti. Mnogi tvrde da je čak 95% hranljive vrijednosti upravo u kori.

Pošto ovaj dio nema uokusa, kako ga jesti? Dobra ideja je isjeckati na komadiće i ubaciti u salatu. Može se jesti sa tunjevinom ili ćurećim prsima. Još jedna opcija je rendanje i pravljenje smjese koju bi trebalo konzumirati dva puta dnevno.

Izvor: novonovo.info
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support