nedjelja, 16. srpnja 2017.

SIBIRSKI SLADOLED TORTA


Potrebno:
Za patišpanj:
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
Fil:



500 ml mleka
4 žumanceta
150 g šećera
200 ml slatke pavlake
150 g (suvog grožđa i kandiranog voća)
Šam:
4 belanceta
250 g šećera


Za patišpanj: Umutiti belanca sa šećerom zatim dodati jedno po jedno žumance neprestano muteći. Na kraju umešati brašno. Smesu sipati u pleh od rerne i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 14-15 minuta. Koru ohladiti.



Za fil: Mleko staviti da provri. Žumanca i šećer umutiti zatim sipati u provrelo mleko i prokuvati minut dva vodeći računa da se ne naprave grudvice. Fil ohladiti zatim sjediniti sa umućenom pavlakom. U smesu dodati suvo grožđe, kandirano voće ili sveže.
Kalup dimenzija 10 x 30 cm obložiti streč folijom, a zatim iseći patišpanj i obložiti kalup sa sa svih strana, a ostaviti i za «poklopac». Sipati pripremljen fil, staviti poklopac i staviti u zamrzivač da se stegne.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support