srijeda, 16. kolovoza 2017.

HRVATSKE PALAČINKE...hrvati ih najčešće ovako pripremaju...

Hrvatske palačinke
Sastojci
Za tijesto:
3 jaja
sol
250 g Oštrog brašna Podravka
250 ml mlijeka
250 ml mineralne vode
ulje za pečenje


Za nadjev:
3 jaja
120 g šećera
limunova korica
400 g svježeg kravljeg sira
300 ml kiselog vrhnja

Priprema
1.
U dubokoj posudi izmiješajte jaja i malo soli, pa postupno dodajte brašno i mlijeko te mineralnu vodu. Ispecite palačinke.
2.
Pečene palačinke nadijevajte samo na jednom kraju, bez premazivanja, pa ih savijte.
3.


Zatim ih složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.
4.
Priprema nadjeva: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limunovu koricu, propasirani sir i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Posluživanje
Hrvatske palačinke poslužite vruće.
Savjet
Kako bi dobili još aromatičniji nadjev, dodajte grožđice i naribanu narančinu koricu.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support