četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Iz jedne stare Jugoslavenske kuharice: Za 40 minuta topla ukusna pogača na stolu!


Sastojci
– 150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
– 3 jaja
– 1 šalica kiselog mlijeka
– 1 šalica ulja
  – 1 prašak za pecivo
– 1 žličica soli




– 15 žlica brašna (oko 300 gr)
– masnoća za pekač, ili papir za pečenje

Priprema
U brašno umiješejte prašak, sol, te izmrvite sir. Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt).




Sve umijeste u žitku kašu. Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi. Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.  Dobra je topla i hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka…
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support