utorak, 22. kolovoza 2017.

KADA PROBATE OVAJ KREMASTI UŽITAK NEĆETE ZNATI ZA GRANICE


SASTOJCI

6 belanca
250 gr.šećer
2 kašike brašno
1 kašika sirće


 
Fil od vanile
6 žumanca
250 gr. šećer
3 puding vanila
4 kašike gustin
1 litar mleko
1.5 margarin
3 vanilin šećer

Fil od jagoda
600 grama jagode
250 gr šećer
2 dl. gusti sok od jagode
3 puding od jagode
2 dl. slatka pavlaka

Preliv za koru :
150 gr čokolada za kuvanje
50 gr margarin

Dekoracija
200 gr šlag
300 gr voda


 
PRIPREMA
Kora
umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati sirće i mutiti još malo.
Varjačom polako umešati brašno. Masu sipati na pleh obložen papirom za pečenje .
Koru sušiti na 120°C 120 minuta

Čokoladni preliv
Otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko prohladjene kore.
Fil od vanile: Odvojiti od mleka nekoliko kašika za puding, ostatak staviti da prokuva.
Umutiti žumanaca sa šećerom. Posebno razmutiti gustin i prašak za puding sa malo mleka koje ste odvojili i dodati u žumanca.
Zakuvati u provrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta da se fil zgusne. Posebno umutiti margarin i spojiti sa hladnim filom.

Fil od jagode
staviti jagode, šećer i polovinu soka da se kuva 5 minuta. U drugoj polovini soka razmutiti puding od jagoda i zakuvati u jagode.
Kad se ohladi, spojiti sa umućenom slatkom pavlakom.

Filovanje
na koru prelivenu čokoladom stavite fil od vanile, zatim fil od jagoda. Ukrasite umućenim šlagom i figuricama po želji.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support