utorak, 15. kolovoza 2017.

KAJMAK, ALI NA BRZINU…...


....IGROM SLUČAJA, NA POSLU SMO ORGANIZOVALE ZAJEDNIČKI DORUČAK…DOGOVORILE SE DA SVAKA PO NEŠTO DONESE…I MENI ODREDILI DA NAPRAVIM KAJMAK, JER SAM IZ JUŽNIH KRAJEVA….A JA BI VAM ZA KAJMAK I DUŠU PRODALA….ALI GA NIKADA NISAM PRAVILA…ZNAM ONO DA TO NA SELIMA POLAKO RADE OD KVALITETNOG MLEKA….MASNOĆU SKUPLJAJU DANIMA….I NA KRAJU DOBIJEMO ZLATNI NAMAZ…..ALI ČITAJTE DALJE….
Sastojci  7 osoba
250G PUTERA
250G KREMSIRA
SOL

Priprema
1.
Sasvim jednostavno…pustite puter da se na sobnoj temperaturi omekša….uzmite mikser i posudu za mešanje…stavite puter u posudu….uključite mikser na srednju brzinu da meša puter…..odmah zatim dodajte kremsir….kad se izjednače puter i kremsir (samo 2-3minute mešajte), posolite po ukusu…..i to vam je cela nauka oko savremenog kajmaka….
2.
Bitno je samo, da uvek date istu količinu putera i kremsira.
3.
Sve to me podseća na reklamu za čokoladu, gde medo i veverice masiraju krave a onda dodje dabar i zavije čokoladu…e tako sam i ja izgledala kad sam prvi puta čula za ovaj recept….svi snovi o velikim Švicarskim kravama i belom mleku su isčeznuli u sekundi….
4.

Aranžirajte po želji…možda neka malena staklena posudica i list peršuna od gore….
5.
Probajte….jako jednostavno ali i jako ukusno….
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support